Diğer Haberler Son Dakika 

Deniz Fenerlerine Çakarları Takıldı

Beşikdüzü Çeşmeönü Balıkçı Barınağı Su Ürünleri Kooperatifi tarafından fener kulelerine çakar lambaları takıldı.

Koopreatifin bazı üyeleri, işadamlarının ve başkan Rahmettin Namlı’nın kendi imkanlarıyla karşılanan fener çakarları 6.250 TL.’ye mal oldu.

Biri tali mendirekte kırmızı, büyük mendirekte ise yeşil yanan lambalar güneş enejisi ile çalışan bir sisteme bağlı. Akşam karanlığında yanmayı başlayıp, sabah ise kapanan çakar lambaların 5 mili aydınlatarak balıkçılara yol gösterdiği belirtildi.

Hayata geçirilen sistem sayesinde bölgede balıkçılık yapan kişilere büyük kolaylık sağlandığını belirten Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Rahmettin Namlı, limanı eski görünümünden kurtarmak için canla başla çalıştıklarını söyledi.

2012 yılı içinde gelecek ödenekle balıkçılara barınakların yapılacağını belirten Başkan Namlı; “Büyük mendirekte 150-200 metre arasında balıkçılar için yükleme boşaltma rıhtımı ile çekek yerlerinin betonlanması planlanmaktadır. Ayrıca, ihale edilen batık geminin etrafındaki balcık ve kumların temizlendikten sonra çıkarılması için çalışmalar sürüyor.

Öte yandan; liman içinde betonlanmayan yerlerin bir an önce çamurdan kurtulması gerektiği ifade eden Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Rahmettin Namlı, tarihi Beşikdüzü Çeşmeönü Limanının daha iyi hizmet verebilmesi için herkesi elini taşın altına koyması gerekiyor. Diye konuştu.

Beşikdüzügazetesi

 

En son Haberler